štvrtok, januára 31, 2008

...par stran predsa nezaskodi...

...no halo halo. stale v jednom kole, sem tam nejaka zurka, semtam nejaky minivylet, inac stale ta ista urban-nalada.
nuz ale. netreba pred spanim presediet celu noc pred kompom, netreba pozeraz stale nejake na hranu iduce filmy, ale co takto dobra kniha, ze ano? tuto su niektore knihy ktore som v poslednej dobe precital a ktore si myslim mozu byt zaujimave pre vacsinu ludi:

maxim e. matkin: miluj ma ironicky
zaujimave pohlady a prijemne napisane myslienky na mnoho medziludskych situacii, do ktorych sa moze dostat hocikto. jeho knihy su vo vseobecnosti prijemne citatelne a dejovu liniu pochopi aj tupec. teda tomu sa tie knihy pacit asi nebudu. niekto si mozno kupi novy sveter a sadne si do baru v domneni, ze sa zapletie do nejakeho podobneho pribehu :D
nuz ale spat k tejto knihe. preco je zaradena? cestny titul hajzlovej knihy vyhrava s prehladom. Je to totizto zbierka poviedok a prispevkov, ktore vychadzali kade tade po nete. Vacsina z nich ma peknu myslienku a minimum stran. Kedze niesom fanusik hodinovych navstev na zachode, tak zvycajne stihnem iba par stran. Osobne nenam rad ked prekonavam dej po kusockoch, pretoze si nikdy nic nezapametam a mam v tom zmatok. Tu sa to nestane. Idealna knizka na vyplnanie hluchych chvil.

Robert Kiyosaki: Rich dad, poor dad
Vyborna kniha. Bohatstvo padlo z neba iba par ludom a aj to dost jebnutym. Co takto necakat na vyhru v Lotte. V tejto knizke nieje navod ako na to, ale kto cita medzi riadkami, pochopi. Odporucam, mozno to niekoho nakopne a motivuje, s tym zamerom bola kniha pisana. Minimalne je v nej opat niekolko zaujimavych myslienok, ktore za to stoja.

Zig Ziglar: O predaji
Jeden z najlepsich svetovych predajcov ozrejmuje svoje techniky predaja a rekapituluje svoju karieru a kroky, ktore ho spravili uspesne. Vynikajuce priklady z praxe a prijemne putavo napisany text. Nie kazdy sa musi najst v predaji kuchynskeho naradia, no v dnesnom svete sa predava kazdy, ajked to tak na prvy pohlad nevyzera. Mozno prave tato kniha pomoze lepsie prekonavanie nastrah kravatovej dzungle.

Frederick Forsyth: ...no od neho je tych knih viac (Sakal, Odessa, Ikona atd atd, vsetky stoja za to)
Viacero knih tohto autora bolo sfilmovanych, no ziaden film nedosiahol ani raz kvalitu knizky. Velmi putavo pisane knizky, ktore aj napriek svojej obsiahlosti v detailoch dokazu pohltit. Prijemne je na nich to, ze su vzdy zasadene do realneho prostredia a su zasadene do realnych udalosti danej doby. Ich velke plus je obrovska obsiahlost vedomostami a vysvetlenim mnohych historickych udalosti a politiky. Ak niekto nieje fanusikom dejepisu pre jeho vecnost, tieto knihy mozu nenasilne utriedit mnoho faktov do ucelenej skladacky.

momentalne pocuvam Fear Factory

2 Comments:

Anonymous Anonymný said...

nepocuvaj uz ten metal, dospel cas na fleetwood mac a elo, bruce springsteena a ine kludne a pokludne hudby ....chapes? :)

Mustaf

3:19  
Blogger pista58 said...

oni su uplne kludni. kludna muzika, uplny blues. to ze je tam dvojkop a buster je uz iba bonus:-D

9:15  

Zverejnenie komentára

<< Home